Tarih: Çrş May 09, 2007 8:05 pm Mesaj konusu: Ülkemizde Siyaset
Bu ulkede sizce siyaset nedir ?
Surekli bir seyler vaad ediliyor ama koca bir hiç yapılıyor. Hala işsizlikle boğuşuyoruz. "İşsizliği çözeceğim" >> bu her secimde her partinin kesinlikle secim sloganlari arasinda dadir yada "dokunulmazliklar kalkacak" iste bu iki slogan ve biraz daha ekleyip AKP gibi bir bela gecirdik basimiza tum devlet kadrolarini ele gecirdiler muzeler yuksek kurulu baskani da bu partili onemli bir kisinin yegeni cok anliyo ya muzelerden ondandir bi cumhurbaswkanligi kalmisti onuda chp engelledi zaten adamlar Turkluge alt kimlik dedi kardeslerimizi ırakta satti bir kırmızı cizgi var hani mesur ilk baslarda korkuttu bazi kisileri ama sonradan o kadra duydukki alistik artik bence siyaset birlerinin ailesi ve yakin cevresi ile devlettin tum organlarini somurmesi degildir ama bazi partiler milletvekilleri (bence hepsi ama) bunu bpgle zannediyo sizce bu ulkede oy vewrilecek parti varmi ?? _________________ SADECE SİRA SANA GELİNCE KONUSAN DEGİL HER ZAMAN KONUSAN OLMAK İCİN
elektron
Tarih: Prş May 10, 2007 7:36 pm Mesaj konusu: Re: siyaset
Site Admin
volkan yazmış:
Bu ulkede sizce siyaset nedir ?
ben sogliyim surekli bir seyler vaad eden ama sonucta koca bir hic yapanlar ulkede issizlik var da ben onu cozucem bu her secimde her partinin kesinlikle secim sloganlari arasinda dadir ya olmazsa olmaz dokunulmazliklar kalkamacak iste bu iki slogan ve biraz daha ekleyip AKP gibi bir bela gecirdik basimiza tum devlet kadrolarini ele gecirdiler muzeler yuksek kurulu baskani da bu partili onemli bir kisinin yegeni cok anliyo ya muzelerden ondandir bi cumhurbaswkanligi kalmisti onuda chp engelledi ztn adamlar turkluge alt kimlik dedi kardeslerimizi ırakta satti bi kırmızı cizgii var hani mesur ilk baslarda korkuttu bazi kisileri ama sonradan o kadra duydukki alistik artik bence siyaset birlerinin ailesi ve yakin cevresi ile devlettin tum organlarini somurmesi degildir ama bazi partiler milletvekilleri (bence hepsi ama) bunu bpgle zannediyo sizce bu ulkede oy vewrilecek parti varmi ??
Bence AKP ekonomik bakımdan çok yol kattettirdi ülkemize. İnternette sürekli AKP ile ilgili ülkeyi satıyor gibisinden veya AKP ile ilgili uydurulmuş yazılar geziyor. Yazılar CHP tarafından hazırlanıp gruplara gönderiliyor ve sonunada "ülkeni seviyorsan gönder" deyip güzel bir gaz veriyor.
Ülkenin satıldığını söylüyorlar. Bunu "özelleştirmelere" dayanarak söylüyor. Fakat gerçek bir Atatürkçünün bu özelleştirmelere "duur satamazsın" demesi pek akılcı değil. Bilakis Atatürk "Devlet, ticari bir alana yönelip ülkeyi bu alana çekmeli ve ülkede bu ticari alanda hareketlenme olduğu vakit bu yerler özelleştirilmeli" şeklindedir düşünceleri.
Dış ülkelerdede çok büyük özelleştirmeler yapıldı ve Avrupa ülkeleri bu özelleştirmeleri yaparak devletin bu alanlarda küçülmesi ve serbest piyasanın olması gerektiğini düşünür. Atatürkte gerek İzmir konferansında gerekse demeçlerinde sürekli bu konuya değinmiştir.
AKP bugüne kadar ne yaptı gibi sorular sürekli sorulmuştur size. Sizlerde bize soracaksınız muhtemelen. Bakın 2005 senesine kadar yapmış oldukları nelerdi AKPnin;
En düşük memur maaşı 328 YTLden 608 YTLye çıktı...
Ortalama kamu işçisi maaşı 1021YTL den 1573 YTLye yükseldi...
Ortaoğudaki savaş nedeniyle ham petroldeki artış Aralık 2002 ile Aralık 2005 arasında %105 olması rağmen pompa fiyatlarına %55 yansıtıldı...
Ortalama televizyon fiyatları 918 YTLden 633YTLye, bulaşık makinesi fiyatları 958 YTLden 787 YTLye, buzdolabı fiyatları 752 YTLden 622 YTLye düştü...
Uçak yolculuğu lüks olmaktan çıkartıldı ve İstanbul-Ankara bileti fiyatı 113 YTLden 63 YTLye düştü. İstanbul - Van bileti fiyatları 120 YTLden 63 YTLye kadar düştü...
2002 Yılında ortalama Bağ-Kur aylığı ile 277 kg. ekmek 102 kg. tavuk eti, 1031 bardak çay alınıyorken Bugün 381 kg. ekmek, 143 kg. tavuk, 1440 bardak çay alınabiliyor...
Kurumlar vergisi önce %33ten %30a ve en son %20ye çekildi...
Ortalama net asgari ücret ile 2002 yılında 187 kg. ekmek, 69 kg. tavuk eti, 695 bardak çay alınıyorken bugün 289 kg. ekmek, 109 kg. tavuk eti, 1094 bardak çay alınıyor.
Esnaf kredileri %59dan %15e düştü...
Kredi miktarı 23 kat arttı...
600 000 esnaf iş hayatına başladı...
Daha önce kepenk indirmiş 825 000 esnaf AKP döneminde sicil af ile ekonomiye dönüş yaptı...
Ortalama SSK aylığı ile 2002 yılında 340 kg. ekmek, 39 kg. dana eti, 213 kg. toz şeker alabilirken bugün 401 kg. ekmek, 42 kg. dana eti, 231 kg. toz şeker alınabiliyor...
Kasım 2002 de %31,8 olan fiyat artışları %7,6lara kadar geriledi...
En düşük SSK aylığı 257 YTLden 450 YTLye, en yüksek SSK aylığı 495 YTLden 805 YTLye, en düşük Bağ-Kur 150 YTLden 353 YTLye ulaştı...
Türkiye kaçak elektrikler mücadeleden 774 Trilyon kazandı...
Önceki iktidarlar her ay elektirğe zam yapıyorken elektriğe hiç zam yapılmadı...
Sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumundaki çocukların aylıkları iki katına çıkarıldı...
İlk Özürlüler yasası ile özürlü aylığı 51 YYLden 193YTLye çıktı. 18 yaş altındaki özürlülere 126 YTL maaş bağlandı...
65 yaş aylığı 25 YTLden 65YTLye yükseltildi...
181 milyar dolar olan milli gelir 2004 yılı sonunda 300 milyar dolara ulaştı...
Kişi başına düşen milli gelir ise 2 638 dolarken 2005 yılı sonunda 5000 dolara yükseldi...
Paradan 6 sıfır atıldı YTLye geçildi...
3milyon ton kömür ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 3 yılda toplam 3,1 katrilyon tl. sosyal yardım yapıldı..
1990-2002 yılları arasında 4bin100 KOBİ'ye 20,5milyon dolar destek sağlanırken 2002-2005te 49bin500 KOBİ analizden geçirilerek KOSGEB veritabanına kaydedildi ve 248,5 milyon dolar destek sağlandı. Mevzuat sadeleştirildi ve istenen evrak 48den 5e düştü...
KKTCnin gelişimi için 3yılda 1,6 katrilyon TL. destek sağlandı...
Yıllardır peşinde koştuğumuz ABye tam müzakereler ilk kez 3 ekim 2005te başladı...
Batık bankalardan yapılan tahsilat 10 milyar 200milyon dolara ulaştı...
AKPden önce 36 milyar dolar olan yıllık ihracat 2005 yılında 73 milyar dolara ulaştı...
2001 yılında %9,5 küçülen Türkiye 2004 yılında %9,9 oranında büyüdü. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında Türkiye yerini aldı...
Çiftçilere 274 Trilyon TL. gübre desteği sağlandı...
Çifçilere 2003te 310, 2004te 360, 2005te ise 410 trilyon tl. mazot desteği ödemesi yapıldı...
Çiftçiler AKPden önce Traktör satarken şimdi traktör almaya başladı. 2002 yılında 6300 Traktör alınmışken 2005yılında 32000 Traktör alınmıştır...
Tarım kredilerine uygulanan faiz oranı %59dan %8-%15 aralığına çekildi...
AKP iktidara geçmeden faiz batağına sürüklenen çiftçilerin borçları AKP başa geçtikten sonra yarıya kadar silindi kalan kısmı ise uygun koşullarda vadelendirildi...
Hayvancılık sektörüne olan destek rekor seviyede %729 artış gösterdi...
Ders kitapları öğrencilere ücretsiz karşılandı. Üniversite öğrencilerine 2 katrilyon TL. burs ve kredi imkanı sağlandı...
Okuldan ayrılan 175bin kız çocuğa yeniden okula başladı...
138 000 yeni öğretmen iş başı yaptı...
Hastanelerde rehin alma ve acillerden geri çevrilme, ambulanslardan ücret talep edilmesi sona erdi...
Türkiyede ilk defa ilaçta %80'e varan indirimler yapıldı. Kamu ilaç harcamalarında 900 milyon dolar tasarruf sağlandı...
Yeşil kartdlıların ayakta teşhis, tedavi ve ilaç bedelleri devlet tarafından karşılanmaya başlandı...
AKPden önce bulunan toplu konut sayısı 43 000 civarındaydı. AKP 3 yılda 56 509 toplu konutun yapımını tamamladı. Yapımına başlanmış toplu konut sayısı 154 437ye ulaştı...
2005 yılında ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 21 milyon kişiyi turizm gelirleri ise 18 milyar doları aştı...
Geçmiş yıllarda yapılan özelleştirmelerde mağdur olan 11250 işçi yeniden işe başladı...
Zarar eden kurumların kalburu devletin sırtından çıkarıldı. 18 milyar doların üzerinde özelleştirme yapıldı...
2003te %10,5 olan işsizlik oranı 2005te %9,7ye geriledi. Her yıl iş gücüne yaklaşık 500 000 kişi katılıyor buna rağmen işsizlik artmıyor azalıyor...
Kamuya makam aracı alımı durduruldu bakanlık sayısı 35ten 22ye indirildi. Milletvekili lojmanları boşaltılarak satışa sunuldu...
AKPden önce %90 olan kamu net borç stokunun milli gelire oranı AKP ile %57ye düşürüldü... _________________ Arkamdan gelme ! Önderin olmayabilirim.
Önümden yürüme ! Seni takip etmeyebilirim.
Yanımdan yürü ki eşit olalım...
( Kızılderili Atasözü )
volkan
Tarih: Cmt May 19, 2007 1:23 pm Mesaj konusu:
ben burda AKP nin yapitigi kotulemiyorum tabiki hu devlette cok faydala olmustur ama belkide geri donlemeycek hattalarda yapitlar devletin tum kadrolari elecirmeye calismalari gibi bu buyk bir hatta ben yazimda onlarin yaptigini seyleri degil ddevlette kadrolasma capalarina vurgu yaptim _________________ SADECE SİRA SANA GELİNCE KONUSAN DEGİL HER ZAMAN KONUSAN OLMAK İCİN
elektron
Tarih: Cmt Hzr 02, 2007 4:40 pm Mesaj konusu:
Site Admin
volkan yazmış:
ben burda AKP nin yapitigi kotulemiyorum tabiki hu devlette cok faydala olmustur ama belkide geri donlemeycek hattalarda yapitlar devletin tum kadrolari elecirmeye calismalari gibi bu buyk bir hatta ben yazimda onlarin yaptigini seyleri degil ddevlette kadrolasma capalarina vurgu yaptim
Sayın Volkan;
Öncelikle Türkçemizi daha dikkatli kullanmaya özen gösterin. Yazdıklarınızı okumakta zorlanıyorum.
İlk mesajınızda demişsiniz ki "İşsizlik yok olacak<< bu her partinin sloganı ama bir icraat yok". İyi de Recep Tayyip ERDOĞAN zaten önceki seçimlerde "İşsizliğe çözüm için söz vermiyorum" diyen partidir. Verdiği sözlerinde %75'ini yerine getirmiş bir partidir.
Ülke satıldı diyorsunuzda bende önceki mesajımda bundan bahsettim. Bu sadece diğer partilerin dolduruşlarıdır.
Yani ATATÜRK'ün İzmir konferansında şiddetle vurgu yaptığı özelleştirmelerin gerekliliğini diğer partiler "Ülke satılıyor" şeklinde gösteriyor.
Özelleştirmeler bu ülkeye gereklidir. Serbest piyasa bunu gerektiriyor. Devlet sadece askeri yönlendirmeli yasayı koymalı tamamdır. Ticaret devletin işi değil halkın işidir...
Kadrolaşma masalına hiç girmeyelim zaten. AKP yaptığı kadrolaşmayı kendi ağzıyla söyledi fakat bu da aham şaham birşey değil. 500 kadar İmam Hatipliyi devlet kurumlarında çalıştırmış ve hiçbirininde yönetici olmadığına vurgu yaptı.
Mecliste CHP'nin yaptığı kadrolaşmayı açığa çıkarıncada CHPliler pörtledi kaldı...
Saygılarımla... _________________ Arkamdan gelme ! Önderin olmayabilirim.
( Kızılderili Atasözü )
volkan
Tarih: Cmt Hzr 09, 2007 7:53 pm Mesaj konusu:
sayin musfata;
Anlam veremedigim bir sek,lde yazilarimi surekli AKP odakliyosun ve sen arastirmasi bir insansin arastir dedigin gibi bazi akp parti adamlari ust sevciyelerde nyoneticilik yapmaktadir bunu goreceksin.
Ve neden her dedigimi akp odakliyosun anlamadim ben onun sulogani demedim sadece kliselesmis bir soz dur dedim (chp gencparti gibileride kullaniyor)
hadi geleirm asgari ucrette cokj artitirdilar dimi 5 sene de 350 civarindaki asgari ucrettin 5 yilda 418 ytl civarina cıkmasinin neresi basari
ucak biletleri luksten cıkmıs rekabet diye bir sey duymadin galiba gelisien bir ulkede tabiki bu gibi indirimler mutlaka olucak
bu kacinilmaz bir gercek degilmidir
veya oaradan 6 sıfır atilmasi neresi basari bu bir kumardi ve kazandilar tl deger kazanmayada bilirdi
ve garibime giden bir soz 2002de akpden once cift traktor satarken simdi aliyo demissin dikattini cekmek isterim
1999 yılında 2 buyuk deprem
2001de anayasa kitapcılıgı krizleri yuzunden
ekomomi zaten cok kotu bir haldeydi bu akp donemine rast gelseydi ondan sonraki hukumet icinmde bu gibi sozler soglemmesi kacinilmazmi olucakti o zmn senin mantigina gore akp cok kotu bir yonettim sergiledi ve iktidara gelen C partisi cokmu ii olucakti
gelisen bir ekonomimiz ve surekli gelen yapanci sermaye var tabiki bu durumda traktor almak arsa almak gibi atilimlari olacaktir ciftfilarimizin
ve gelerim kuculmeye kriz gerciren hangi ulke buyuyebilir ayni yıl icinde bu cok mantiksiz degilmidir bu bpolumu gercekten cok mantiksiz buldum
sen bogle hatlar yapacak bir kisi degilsin seni biraz daha dikkatli olmaya davet diyorum
yani kriz geciren bir hukumetle gecirmemis bir hukumet kıyaslanmaz arkadasim _________________ SADECE SİRA SANA GELİNCE KONUSAN DEGİL HER ZAMAN KONUSAN OLMAK İCİN
elektron
Tarih: Cmt Hzr 09, 2007 9:22 pm Mesaj konusu: Sadece iyi
Site Admin
volkan yazmış:
sayin musfata;
Anlam veremedigim bir sek,lde yazilarimi surekli AKP odakliyosun ve sen arastirmasi bir insansin arastir dedigin gibi bazi akp parti adamlari ust sevciyelerde nyoneticilik yapmaktadir bunu goreceksin.
Evet Sayın Volkan. Araştırdım... Gördüklerim ise sadece provokatif sözler safsata ve asılsız iddialardan ibaretti. Tabii burda AKP adamları derken neyi kastettiniz anlayamadım fakat AKP zihniyetindeki "çoğunluk" yönetici olmuştur diyorsanız buda bir provokasyondur.
Dediğim gibi AKP topu topu 500 imam hatipliyi "yöneticilik haricince" kamu personeli olarak aldığını itiraf etti ama bunlarda zorunlulukta kaynaklanmış şeylerdi.
AKP'ye odaklanma olayına anlam veremememinize ben de anlam veremiyorum. Çünkü daha ilk mesajınızda şöyle demiştiniz "AKP gibi bir bela gecirdik basimiza"
volkan yazmış:
Ve neden her dedigimi akp odakliyosun anlamadim ben onun sulogani demedim sadece kliselesmis bir soz dur dedim (chp gencparti gibileride kullaniyor)
Her parti dediniz. Bende "bela" şeklinde nitelediğiniz tek bir partinin bunu savunmadığını söyledim.
volkan yazmış:
hadi geleirm asgari ucrette cokj artitirdilar dimi 5 sene de 350 civarindaki asgari ucrettin 5 yilda 418 ytl civarina cıkmasinin neresi basari
Mesele sadece asgari ücret değil. Evet AKP 5 defa asgari ücret saptamış fakat 5'inde de başarılı olamamıştır. Fakat buna rağmen paranın değeri artmıştır. Yani 5 sene önce annemin personel maaşıyla aldıklarıyla bugün aldıkları arasındaki farka bakınca arada uçurum olduğunu görüyorum. Yani paranın değerlenmesi AKP'nin öngörülerinin tutmamasına fakat yinede halkın "bir nebze" olsun refah yüzü görmesini sağladı.
AKP'nin mükemmel olmadığını bende biliyorum. Sadece şu zaman ki partilerin en iyisi. Birde MHP'yi desteklemişsiniz ama doğrusu ülkücü arkadaşlarım bile Devlet BAHÇELİ için ağza alınmayacak laflar ediyor. Fakat yinede oylarını MHP'ye verecveklerini söylüyorlar. Nedeni ise ideolojik tabiki...
volkan yazmış:
ucak biletleri luksten cıkmıs rekabet diye bir sey duymadin galiba gelisien bir ulkede tabiki bu gibi indirimler mutlaka olucak
bu kacinilmaz bir gercek degilmidir
veya oaradan 6 sıfır atilmasi neresi basari bu bir kumardi ve kazandilar tl deger kazanmayada bilirdi
Tabiki bunlar olması gereken reformlar fakat ben şuna vurgu yapıyorum "Şimdiye kadar hiç bir parti olması gerekenleri yapmadı"
volkan yazmış:
ve garibime giden bir soz 2002de akpden once cift traktor satarken simdi aliyo demissin dikattini cekmek isterim
1999 yılında 2 buyuk deprem
2001de anayasa kitapcılıgı krizleri yuzunden
ekomomi zaten cok kotu bir haldeydi bu akp donemine rast gelseydi ondan sonraki hukumet icinmde bu gibi sozler soglemmesi kacinilmazmi olucakti o zmn senin mantigina gore akp cok kotu bir yonettim sergiledi ve iktidara gelen C partisi cokmu ii olucakti
Burda şuna dikkat edilmeli : AKP çamura, pisliğe bulanmış bir ekonomiyi alıp yıldızlara taşımıştır. Bugün ekonominin geldiği yeri "hiç bir parti" öyle bir bataktan böyle bir yere getiremezdi.
Yine tekrar ediyorum. Bu ekonomi mükemmel değil sadece o çöküşün ardından gelen partinin ekonomiyi kavrayışı ve kaldırışı çok güçlüce oldu. Ve dikkat ederseniz artık ekonomi siyasi ve askeri gelişmelerden çok az etkileniyor. Yani serbest piyasa artık gerçekten serbest.
Saygılarımla... _________________ Arkamdan gelme ! Önderin olmayabilirim.
( Kızılderili Atasözü )
volkan
Tarih: Pts Hzr 11, 2007 9:10 pm Mesaj konusu: Re: Sadece iyi
SAYIN MUSTAFA;
Galiba az daha olsan anlastik bu sefer akp yi ovucu degilde gercekten dogru seyler yazdin ama o pislige bulasmis ekonomi bundan oncekilerinde bayi olsada akp cok iii oldugu gostermez (tabi burda benim anti akpci olmamin payi goz ardi edilemez) bakalim onumuzdeki secimler neyi gosterece allah yardimcimiz olsun _________________ SADECE SİRA SANA GELİNCE KONUSAN DEGİL HER ZAMAN KONUSAN OLMAK İCİN
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız