Tarih: Cmt Eyl 29, 2007 3:17 am Mesaj konusu: Said Nursi ve Kerem AVŞAR
Site Admin
Bediüzzaman Said Nursi hakkında Kürtçülük çığırtkanlığı yapanlara gösterilecek yüzlerce yazı ve hatıralardan bir tane daha...
Kerem AVŞAR
1929 yılında ardahanın hasköy nahiyesinin gölgeli köyünde doğdu. Bediüzzaman Said nursi ile hatıralarını şöyle aktarmaktadır: bir gün assubay hazırlama okulunda din subayı olarak görev yaparken okul komutanı albay Hüseyin tahran beni çağırdı.Bediüzzaman Said nursi hakkında bilgi istedi.Bende bilgim olmadığını en kısa zamanda Bediüzzamanla görüşüp gereken bilgileri zatı alinize arz edeceğim dedim. Bir hafta sonra Bediüzzaman'ı ziyaret ettim. Üstad bize nasihatlarda bulundu.
Siz askersiniz, bu ancak mübarek ve mukaddes bir ocaktır.Bu ocakta işlenen sevap olsun, günah olsun karşılığı katbekat olarak amel defterinize yazılacaktır.Ben kendilerine kavmiyet ve ırkçılık konusunda bir kaç soru tevcih ettim.Benim kürtçe veya herhangi bir lisanı konuşmam bence hiç önemli değil.Önemli olan imandır, islam dinidir.İnsan doğup büyüdüğü yerin dilini lisanını konuşmak zarureti taşır dedi.İslam dininin ırkçılığı, kavmiyetçiliği şiddetle men ettiğini belirttiler.
Irkçılık bize dışarıdan gelmiştir,bir firenk illetidir,hastalığıdır.Alemi islamı bölmek, parçalamak için uydurulmuş sun-i bir hastalıktır.Benim indimde, nazarımda islamiyeti kamil anlamda yaşayan bir türk kırk sufi-yi kürtten daha efdaldir,üstündür.Bunun akside ters yönde geçerlidir.İkinci sorum Risale-i Nur nedir? Bir tarikatmı, ekolmü? şeklindeydi cevabı şöyle oldu: benim bir tarikatım yoktur yani bir tarikat şeyhi değilim.Risale-i Nur'da bir tarikat değildir.Risale-i Nur talebeleri vardır.Biz ilim teknik çağında yaşıyoruz.Allah ve islam düşmanlarıyla mücadelemizi veriyoruz.Onun için şeytandan kaçar gibi siyasetten kaçtım.Siyaseti siyaset ehli olanlar yapsın.Bugün onbinlerce nur talebesi yetişmiş ise, bu benim siyaset dışında yaptığım mücadelenin bir sonucudur.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız