Tarih: Cum Hzr 08, 2007 7:48 pm Mesaj konusu: Atom Bombası ve Geriye Bıraktıkları
Site Admin
Bilim ve teknolojide geri kalmış medeniyetlerin başına gelebilecek muhtemel tehlike.
Hiroşima yakındalarında atılan atom bombası sırasında mermer üzerinde oturan küçük kızın vücudu buhar olup mermerin üzerinde iz bırakıyor. Bunun gibi binlerce örnekle aşağıdaki fotoğraflar tehlikeyi apaçık gösteriyor. İşte atom bombasının etkisi böyle anlatılıyor.
İlk patlama resimlerinin bazıları deneme amaçlı yapılanlar. Sondaki resimler ise hiroşima'dan arda kalanlar...
Not : Resimler gözükmüyorsa sayfayı yenileyin..
_________________ Arkamdan gelme ! Önderin olmayabilirim.
Önümden yürüme ! Seni takip etmeyebilirim.
Yanımdan yürü ki eşit olalım...
( Kızılderili Atasözü )
En son elektron tarafından Prş Tem 24, 2008 11:07 am tarihinde değiştirildi, toplam 20 kere değiştirildi
Anadoluca
Tarih: Cum Hzr 08, 2007 8:20 pm Mesaj konusu:
Böyle felaketler hep insanlığın zararına olmuştur bakınız o bölgedeki kalıtsal hastalıklar bakınız global tehlike iklim değişikliği .. yazık yazık ...!!!! _________________ Bir ben vardım,bir sen vardın da bir sevgi vardı ikimizin de olmayan...İşte hayat yalan...
elektron
Tarih: Cum Hzr 08, 2007 8:24 pm Mesaj konusu:
Site Admin
Anadoluca yazmış:
Böyle felaketler hep insanlığın zararına olmuştur bakınız o bölgedeki kalıtsal hastalıklar bakınız global tehlike iklim değişikliği .. yazık yazık ...!!!!
İran'ın uranyum zenginleştirme santrallerinin vurulması veya buralarda meydana gelecek bir terör saldırısı bu felaketi bir daha on misli getireceğini öngörüyorum. Umarım gerçekleşmez fakat gerçeklerden kaçılmaz.. _________________ Arkamdan gelme ! Önderin olmayabilirim.
( Kızılderili Atasözü )
Anadoluca
Tarih: Cum Hzr 08, 2007 8:35 pm Mesaj konusu:
evet mustafa dediğin gibi gerçeklerden kaçınılmaz ama bu işe ya dur demek ya da bir önlem alınmalı.Yoksa sonumuz kötü belki nükleer radyasyona karşı geliştirilebilecek savunma sistemi veya kalkan tarız bir buluş herşeyden önce insanlık için önemli..
Selametle... _________________ Bir ben vardım,bir sen vardın da bir sevgi vardı ikimizin de olmayan...İşte hayat yalan...
elektron
Tarih: Cum Hzr 08, 2007 10:51 pm Mesaj konusu:
Site Admin
Anadoluca yazmış:
evet mustafa dediğin gibi gerçeklerden kaçınılmaz ama bu işe ya dur demek ya da bir önlem alınmalı.Yoksa sonumuz kötü belki nükleer radyasyona karşı geliştirilebilecek savunma sistemi veya kalkan tarız bir buluş herşeyden önce insanlık için önemli..
Selametle...
Radyasyona karşı koyacak bir madde biliyor musun ?
_________________ Arkamdan gelme ! Önderin olmayabilirim.
( Kızılderili Atasözü )
En son elektron tarafından Pzr Hzr 10, 2007 10:36 pm tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Anadoluca
Tarih: Cmt Hzr 09, 2007 12:22 am Mesaj konusu:
ne yazık ki hayır ;( _________________ Bir ben vardım,bir sen vardın da bir sevgi vardı ikimizin de olmayan...İşte hayat yalan...
kanuni_3
Tarih: Pts Hzr 11, 2007 10:52 pm Mesaj konusu:
ben biliyorum hemde bir canlı. her nekadar sonsuza dek dayanamasada insanın kat kat üstünde dayandığı kesin. insan 600 rads dolayında iken akreplerinki, 150 bin rads'a kadar dayanabiliyor. http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=akrep+radyasyona+kar%C5%9F%C4%B1&meta=
şüphesizki bilimi önde olan bunu nasıl yaptığını bulur ve insanlara sanal olarakta olsa uygular. örümcek ağından kevları bulduğu gibi...
Anadoluca
Tarih: Pts Hzr 11, 2007 11:08 pm Mesaj konusu:
Allah'ın bir hikmeti demekten kendimi alamıyorum.Lakin bunun farkında olduğunu sanıyorum bilim adamlarının ve elbet uygulamaya koymaya çalışan bilim insanları vardır diye düşünüyorum...
Selametle. _________________ Bir ben vardım,bir sen vardın da bir sevgi vardı ikimizin de olmayan...İşte hayat yalan...
elektron
Tarih: Pts Hzr 11, 2007 11:11 pm Mesaj konusu:
Site Admin
Anadoluca yazmış:
Allah'ın bir hikmeti demekten kendimi alamıyorum.Lakin bunun farkında olduğunu sanıyorum bilim adamlarının ve elbet uygulamaya koymaya çalışan bilim insanları vardır diye düşünüyorum...
Selametle.
Allah'ın hikmetini anlamak ve kullanmak lazım ama.. Bilimde bir araçtır. Bu ülkenin bu araca ihtiyacı çok fazla.
Bunu bir inceleyelim bakalım neler çıkacak. Gerçekten bu maddenin yani o kabuğun radyasyona bu kadar engel olmasını sağlayan nedir acaba ? _________________ Arkamdan gelme ! Önderin olmayabilirim.
( Kızılderili Atasözü )
AliÇiçi
Tarih: Pzr Ağu 12, 2007 11:11 pm Mesaj konusu:
Amerikanın yaptıklarını şimdi küresel ısınmayla biz cefasını çekiyoruz.adamlar orda burda deneme yapıyolar. _________________ E=m.c^2
gamze
Tarih: Pts Ağu 18, 2008 9:23 am Mesaj konusu:
Minicik bir atomun parçalanışı ile ortaya çıkan enerji ne kadar akıl almaz. Tek bir zerre ile Tanrının sonsuz gücüne ve ademoğlunun zalimliğine hayret etmemek mümkün değil...
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız